Заместник-началникът на центъра за обслужване на образователни организации Валерий Чайка загина при експлозия на автомобил в Старобелск в окупираната Луганска област, наричана от Русия "Луганска народна република (ЛНР)", съобщиха окупационните власти, цитирани от ТАСС.

"В Старобелск в резултат на експлозия на автомобил беше убит заместник-началникът на центъра за обслужване на образователни организации Валери Чайка", се казва в съобщението.

Уточнява се, че взривът е станал близо до Старобелския филиал на Луганския държавен педагогически университет. На мястото работят и изясняват обстоятелствата около инцидента представители на Следствения комитет на т. нар. "Луганска народна република", Министерството на извънредните ситуации, полицията и Националната гвардия.

Според системата SPARK центърът е държавна институция на областта, която обслужва нуждите на образователните институции, по-специално организацията на комуналните услуги.

Украински сайт посочва Валерий Чайка като колабороционист, който сам е изявил желание да работи за окупационните власти и бил включен в базата данни "Миротворец".

Проруски депутат в Луганск, убит от кола бомба

Проруски депутат в Луганск, убит от кола бомба

Михаил Филипоненко бе избран в регионалния парламент при гласуване, което предизвика широко международно осъждане