Ръководителят на комисията на руския парламент (Държавната дума) по въпросите на Общността на независимите държави (ОНД), евразийската интеграция и отношенията със сънародниците Леонид Калашников обяви, че има възможност за възраждане на Съветския съюз. За това пише URA.RU.

Депутатът Леонид Калашников уточни, че това е възможно след обединението на Русия и Беларус в Съюзната държава. Вероятно с течение на времето страните от бившия СССР ще се присъединят към този съюз, а вероятно и други.

Бивш съветник на Елцин: Ето защо се разпадна СССР

Бивш съветник на Елцин: Ето защо се разпадна СССР

Михаил Горбачов искал да спаси комунистическата държава, но петролът се сринал

"За да се присъединят нови държави, този съюз трябва да бъде привлекателен. Досега съюзът е известен с не много, но все пак атрактивни качества. Това е липсата на граници, възможността да работите, да се учите без никакви разрешителни, да не превеждате шофьорска книжка на друг език. Ако тази привлекателност продължи да расте, рано или късно ще се появят общ парламент и закони", прогнозира Леонид Калашников.

Според него има редица отворени въпроси и вероятно предстоящата среща на президентуте на Беларус и Русия Александър Лукашенко и Владимир Путин ще бъде посветена на тях.

Елцин предложил през 1991 г СССР да прелее в конфедерация по примера на Швейцария

Елцин предложил през 1991 г СССР да прелее в конфедерация по примера на Швейцария

Първият президент на Украйна Леонид Кравчук