В ранните часове на сутринта все още продължаваха набезите на руските безпилотни самолети камикадзе, като се съобщава за експлозии в Лвов и за нова експлозия в покрайнините на Киев.

Кореспонденти на Би Би Си чуха три експлозии и стрелба на противовъздушната отбрана в Лвов. Кметът на града Андрий Садовий също писа за експлозиите.

"Можете сами да чуете всичко това много добре. Има експлозии в Лвов и региона. Останете в убежище или поне в коридора. Това е - важно!" - пише Садовий.

Каналите за наблюдение и потребителите на социалните мрежи в Киев пишат, че поне още един дрон от северна посока е прелетял в района на града известно време след първата вълна "шахиди". Съобщава се за една експлозия.

Все още няма информация за последствията от нападението. Областният управител на Лвов Максим Козицкий съобщи, че руски дрон е попаднал в обект от критичната инфраструктура, където е възникнал и пожар. Няма пострадали хора.

Градската администрация на Киев, областната администрация на Киев и други източници съобщават за операции на противовъздушната отбрана в покрайнините на украинската столица.

Според украинските телеграмни канали безпилотни самолети, изстреляни от руската армия, летят в западната част на страната; в няколко западни региона е обявена въздушна тревога, а от няколко централни региона се съобщава за стрелба на ПВО. 

20 са дроновете, свалени от противовъздушната отбрана около столицата Киев. Дроновете са били пуснати на вълни от различни направления. Въздушната тревога е продължила повече от три часа.

В същото време канал за наблюдение на въздушното пространство съобщава за използване на управляеми дронове от руски самолети на фронта в Запорожка и Николаевска области.

Към 7 ч. в южните области Одеса, Николаев и Херсон бе отменена въздушната тревога.

Ръководителят на администрацията на Запорожка област Юрий Малашко твърди, че според информацията, с която разполага, никой не е пострадал в резултат на ударите в областта тази нощ.

"За щастие, няма информация за пострадали хора", пише Малашко.

Ръководителят на областната администрация в Запорожие твърди, че ударите на руската армия са засегнали "селскостопанско и фермерско предприятие, както и популярно място за отдих". По-рано, в първите часове на новия ден, се появиха съобщения за ракетни и бомбени удари на руската армия по цели в Запорожка област.

ISW: Китай е обещал на САЩ да не помага на Русия

ISW: Китай е обещал на САЩ да не помага на Русия

Украйна продължава с настъплението

Общо 30 дрона, от които 28 са били свалени, тази нощ над Украйна, докладва украинският генерален щаб. Освен безпилотните самолети, руската армия е изстреляла 7 ракети С-300 по град Запорожие и предградията му. Информацията за последствията от този удар, както пише генералния щаб, все още се уточнява.