Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви в неделя, че ако ракетите от ИНФ, бъдат разположени в Европа, това ще принуди Москва да отговори, съобщава "Спутник".

Той коментира, че Русия е "обречена" да си сътрудничи на САЩ в борбата срещу тероризма, добавяйки, че Русия е готова за подобно сътрудничество.

Коментирайки Доналд Тръмп, Антонов отбелязва, че той "изпълни всички обещания от предизборната си кампания, освен едно - да се разбира с Русия".

"Според мен е крайно време да започнем да работим по този точен въпрос", обяснява посланикът.

Русия посочи реалните причини за излизането на САЩ от ядрения договор

Русия посочи реалните причини за излизането на САЩ от ядрения договор

Убеден съм, че реалната причина за едностранното излизане на Вашингтон от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обхват

"Винаги сме казвали, че това се отнася преди всичко за сигурността на съюзниците на САЩ и на самите Съединени щати", посочва посланикът.

"Най-опасният момент по отношение на ракетите със среден и по-малък обсег е появата на този клас ракети в европейските държави."

Посланикът предупреждава, че светът може "да се върне към ситуацията преди сключването на този добре познат договор от края на 80-те години и тогава това ще бъде напълно нова регионална и стратегическа ситуация, която ще изисква допълнителни действия от нас".

Столтенберг вярва, че може да има споразумение с Русия за контрол на оръжията

Столтенберг вярва, че може да има споразумение с Русия за контрол на оръжията

"Tъй като алтернативата е много опасна", но не иска мораториум за ракети в Европа