Руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" е започнал бойни операции в Сирия. Това обяви руският военен министър Сергей Шойгу, цитиран от руски медии.

"Днес ние започнахме голяма операция за стартиране на мащабни удари по цели на ДАЕШ и Фронт "Ал Нусра" в провинциите Идлиб и Хомс", посочи Шойгу на среща между ръководството на военното министерство с предприятия от руския военнопромишлен комплекс.

Руски МиГ-29 се разби в Средиземно море

Руски МиГ-29 се разби в Средиземно море

След като излетя от "Адмирал Кузнецов"

"За първи път в историята на руските военноморски сили, самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" започна военни операции", посочи руският военен министър.

Руската военноморска сила в Сирия е надеждно защитена от крайбрежни противоракетни системи "Бастион" и системи "Панцир", уверил Шойгу.

На 8 ноември беше съобщено, че групата кораби, водена от единствения руски самолетоносач, която включва крайцера "Петър Велики" и други два разрушителя, че са достигнали целта си край бреговете на Сирия, след като тръгнаха от бреговете край Норвегия, преминаха край Великобритания, през Гибралтарския проток и прекосиха цялото Средиземно море.

Какво представлява МиГ-29К?

Какво представлява МиГ-29К?

Включени са редица подобрения