Американският сенатор Джон Маккейн обяви в интервю за СиЕнЕн, че първите въздушни удари на Русия в Сирия са били насочени към бунтовници от Свободната сирийска армия, които са подкрепяни от САЩ, цитиран от Ройтерс.

Мога със сигурност да ви потвърдя, че те нанесоха удари срещу нашите новобранци от Свободната сирийска армия, които са въоръжавани и обучавани от ЦРУ, тъй като ние поддържаме комуникации с хора там", каза Маккейн, който оглавява сенатската Комисия по отбрана.

Две въздушни атаки на руски бойни самолети в Сирия в четвъртък удариха тренировъчен лагер, който се управлява от бунтовнически групи, които получават военно обучение, организирано от ЦРУ в Катар и Саудитска Арабия, каза командир на групата пред Ройтерс.

Хасан Хадж Али, ръководител на групата Liwa Suqour al-Jabal, добави, че лагерът е в провинция Идлиб и е бил поразен с около 20 ракети при две отделни нападения.

По-рано днес руското военно министерство обяви, че в района на Идлиб са унищожени щаб и склад с боеприпаси на „Ислямска държава", а също така е поразен укрепен на три нива команден център на екстремисти в района на Хама.

Вчера Москва започна въздушна операция в Сирия в подкрепа на сирийското правителство на Башар Асад.