Западът се доближава до точката, от която няма връщане назад с антируските си мерки, а реакцията на Москва ще бъде болезнена за него.

Това заяви в сряда заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков в интервю за вестник "Известия", цитирано от ТАСС.

"Но опонентите трябва да знаят, че стъпка по стъпка се доближават до точката, от която няма връщане назад. В какъв смисъл това е точката, от която няма връщане? Нека те сами да мислят и решават, но тази външнополитическа всепозволеност и опиянение с техните собствената безнаказаност в крайна сметка ще доведе до факта, че нашата реакция ще бъде много по-болезнена, отколкото тези крадци си представят днес", каза той.

ЕС подкрепи план за използване на замразените руски активи въпреки Унгария

ЕС подкрепи план за използване на замразените руски активи въпреки Унгария

Жозеп Борел каза, че обичайното единодушие за външнополитически решения не е необходимо

"Сега Европейският съюз обяви, че приходите от незаконно замразени руски активи ще бъдат конфискувани и тези средства ще бъдат прехвърлени в някакви фондове, откъдето след това, както ЕС заяви, ще помогнат за финансирането на военна помощ за Украйна, продължи Рябков. Цинизмът на всичко това е извън мярката до такава степен, че човек се чуди дали има някакво ограничение за моралния упадък на групата, която задава тона днес в Брюксел и други столици в ЕС?"

Припомняме, че Рябков често отправя подобни закани в остри изявления срещу Запада.