Съдът разреши издаването на европейска заповед за арест на Николай Николов-Паскал, съобщава БНТ.

Решението на Софийския градски съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Припомняме, Николов е обвиняем за участие в престъпна група с цел контрабанда. Заедно с него са подсъдими и бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, както и Марин и Стефан Димитрови.

Познава ли Миро Тигъра от СДВР контрабандиста Паскал?

Познава ли Миро Тигъра от СДВР контрабандиста Паскал?

Ексшефът на МВР Иван Демерджиев и зам.-директорът на СДВР Мирослав Данаилов в задочен спор

СГС посочва, че събраните доказателства показват, че има обосновано предположение за съпричастност към престъпленията, за които мъжът е обвинен. Съдът счита и че има реална опасност той да се укрие, тъй като не е намерен на адреса му в България.

Според съда обвиняемият знае за воденото срещу него наказателно производство и въпреки това не се завръща в страната, под предлог че се лекува в чужбина. Доказателства за провеждането на такова лечение обаче няма, поради което съдът приема, че няма обективна пречка за завръщането му в страната.

Освен това подсъдимият не е посочил чрез упълномощен свой защитник адрес в чужбина, от който би могъл да бъде надлежно призоваван. Въпреки че е уведомяван от своите защитници за хода на наказателното производство срещу него, продължава да не се завръща в страната.

Асен Василев пита: А защо ДАНС мълчала 2 г. на канала Паскал-Димитрови

Асен Василев пита: А защо ДАНС мълчала 2 г. на канала Паскал-Димитрови

Не познава Паскал, нито Димитрови