Изтеглянето на САЩ от Сирия няма да бъде извършено в пълна степен. Това обяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

Руският дипломат добави, че не може да е сигурен дали присъствието на Вашингтон в раздираната от война страна ще бъде "открито или тайно".

Турция иска базите на САЩ в Сирия, ако не - да се унищожат

Турция иска базите на САЩ в Сирия, ако не - да се унищожат

Очаква "САЩ да вземат всички оръжия, които са доставили на терористите от YPG"

"Не знам как това присъствие може да бъде оформено и дали ще бъде открито или тайно. Въпреки това не мога да си представя САЩ физически, напълно и безспорно изведнъж да се изтеглят военно от Сирия в настоящата ситуация на безпрепятствено преследване на глобално господство от страна на Вашингтон и стремежът да присъстват навсякъде и да решават въпросите само и единствено според техните условия", коментирал Рябков пред журналисти в Индия.

Коментирайки отношенията между САЩ и Русия във връзка с Договора за ядрените сили със среден обсег, Рябков посочил, че Москва е готова да води преговори с Вашингтон на дипломатическо и военно равнище.

"Готови сме за диалог, ако САЩ са готови за това", увери той, като допълни: "Ако това стане утре, тогава сме готови утре. Но диалогът трябва да бъде на основата на равенството на правата."

Ердоган пренебрегна САЩ, подготвя Турция за операция в Сирия

Ердоган пренебрегна САЩ, подготвя Турция за операция в Сирия

Отрядите за народна защита не представляват кюрдите