САЩ отхвърлиха международните призиви за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас" след изявлението на израелския премиер Бенямин Нетаняху пред международните медии вчера в Тел Авив.

Джон Кърби, координатор по стратегическите комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, каза, че прекратяването на огъня не би било "правилният отговор в момента", призовавайки вместо това за "пауза" в битките, за да може помощта да бъде доставена в Газа.

Нетаняху отхвърли призивите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, заявявайки, че това би било равносилно на капитулация пред "Хамас".

"Призивите за прекратяване на огъня са призиви към Израел да се предаде пред "Хамас", да се предаде пред тероризма, да се предаде пред варварството. Това няма да се случи", каза Нетаняху. "Библията казва, че има време за мир и време за война... Това е време за война.‌‌ Израел няма да се съгласи на прекратяване на огъня с Хамас."

"Както Съединените щати не се съгласиха на прекратяване на огъня след бомбардировката на Пърл Харбър или след терористичната атака на 11 септември, Израел няма да се съгласи на прекратяване на военните действия срещу "Хамас" след ужасяващите атаки на 7 октомври", заяви израелският премиер.

"Дори и в най-справедливите войни има неволни цивилни жертви. "Надявам се и се моля цивилизованите страни да подкрепят тази битка", каза още Нетаняху.

САЩ: "Хамас" разполага с големи запаси от гориво

САЩ: "Хамас" разполага с големи запаси от гориво

През ГКПП "Рафах" са преминали още 39 камиона с помощи