Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Олексий Арестович  смята, че войната между Украйна и Русия може да продължи през следващите две десетилетия, съобщи "Униан".

В същото време Арестович си спомни предишната си "прогноза" за войната до 2035 година.

Според него самата продължителна война няма да е такава, каквато е сега, тоест вероятно ще има по-малко бойни действия.

"Война в този смисъл, в цивилизационен смисъл. Това не означава непременно военни сблъсъци. Може да е преди 42-ра, просто трябва да разберете как ще се случи. Най-важното е, че Украйна предлага активни механизми за борба с това "- каза Арестович.

По-рано той каза, че войната може да продължи до 2035 г., през който период са "гарантирани" редовни военни сблъсъци. "Така ще бъде и с нас. Не знам дали ще са необходими пет, но имаме гарантирани няколко военни сблъсъка до 2035 г. Това означава сблъсък на всеки две, а може би и на пет години. И големи сблъсъци на всеки седем до осем години, ", отбеляза Арестович на 10 април.

Съветник на Зеленски: Войната ще приключи до май

Съветник на Зеленски: Войната ще приключи до май

Краят на войната ще зависи от това колко ресурси Кремъл е готов да отдели за кампанията си

Трябва да се отбележи, че Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност на Украйна, смята, че не може да има мирен договор с Русия - възможна е само капитулацията на Руската федерация.

Войната в Украйна започна на 24 февруари, когато руският президент Владимир Путин започна това, което той нарече "специална военна операция", най-голямата атака срещу европейска държава след Втората световна война.

Преговорите между Киев и Москва - в които Арестович не участва лично - досега дадоха съвсем малко резултати, освен няколко хуманитарни коридора от обсадените украински градове.

Повече от 5 млн. са бежанците. 

САЩ: Русия планира да анексира Донецк и Луганск

САЩ: Русия планира да анексира Донецк и Луганск

Москва планира да организира референдуми някъде в средата на май