Нови сблъсъци избухнаха в северната част на гръцката столица Атина снощи между стотици млади хора, събрани на площад, и полицейски части за борба с безредиците, изпратени да разпръснат множеството. Подобен инцидент е имало и във вторник, съобщават гръцките медии.

Заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас уточни, че на полицията е било заповядано да налага комендантски час на централния площад в северното атинско предградие "Агия Параскеви" всеки ден от 21 до 6 часа. Хардалиас каза също така, че доставката на алкохол по домовете вече няма да бъде разрешена.

Коронавирус: В Гърция минават от "остани си вкъщи" в "пази се"

Коронавирус: В Гърция минават от "остани си вкъщи" в "пази се"

Фазата "пазете се" обаче е много по-сложна и по-трудна

За втори пореден ден вчерашното импровизирано събиране завърши с използването на сълзотворен газ срещу младежите от полицейските части за борба с безредици, след като те са отказали да напуснат площада и са скандирали лозунги срещу полицията.

Междувременно се увеличават съобщенията за домашно насилие в Гърция, след като на 23 март в страната беше наложена строга блокада.

На специалната гореща линия са били получени 1 760 обаждания за актове на насилие през април, в сравнение с 325 през март и 166 обаждания през март 2019 г.

Гърция прие спорен закон за околната среда

Гърция прие спорен закон за околната среда

Според опозицията и екогрупи ще се сондират нефт и газ в защитените зони