До сблъсъци се е стигнало във френската столица Париж по време на финала на Европейското първенство по футбол между отборите на Франция и Португалия, съобщиха световните информационни агенции. 

Полицията се е намесила, за да усмири и разпръсне големи групи младежи около фен зоната край Айфеловата кула, откъдето желаещите имаха възможността да проследят мача. Повече от 90 000 души са се събрали там за мача и малко след началото му са избухнали безредиците, след като зоната е била затворена заради ограничен капацитет. 

Съобщава се за използвани сълзотворен газ и водни оръдия срещу събралите се, които път са замеряли органите на реда с бутилки и са подпалили пожари. Според властите, огнената стихия е овладяна. 

Съобщава се също така, че хората са били уплашени от слухове за атака на бойци на групировката "Ислямска държава", които са се носели след началото на сблъсъците. 

Полицията е отменила прояви, свързани с първенството, насрочени за понеделник, от съображения за сигурност. 

Припомняме, че финалът завърши с победа за отбора на Португалия. Иберийците са новият европейски шампион, след като отбелязаха единствения гол в срещата в 108-та минута след продължения.