Представители на руското Министерство на отбраната ще бъдат част от делегацията по време на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Турция на 8 юни, а в дневния ред ще бъдат и военни теми. Това съобщи пред ТАСС в четвъртък специалният представител на президента на Руската федерация за Близкия изток и Африка, заместник-министърът на външните работи Михаил Богданов.

"Сега ще имаме контакти, преговорите са много важни. И Лавров отива там за срещи. Ще има военен компонент, нашите колеги от Министерството на отбраната. Мисля, че всички тези въпроси ще бъдат обсъдени и изяснени", каза той..

"Двете делегации ще бъдат оглавявани от външни министри, но в тях ще има представители не само на външнополитическото ведомство, но и на военното", подчерта Богданов.

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация призова да не се спекулира по темата за военната операция на Анкара в Сирия преди контактите в Турция.

Припомняме, че Сергей Лавров се срещна с министрите на външните работи на страните от Персийския залив по време на посещение в Саудитска Арабия.

Турция набира афганистанци да се бият за Украйна?

Турция набира афганистанци да се бият за Украйна?

Това твърди дипломатически източник