Необходимо е да се увеличи обемът и качеството на доставките на оръжие и военна техника, за да се поддържа необходимия темп на настъпление в зоната за специални операции.

Това заръча министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на съвещание на висшето военно командване, в която участва и началникът на Генщаба Валерий Герасимов.

Шойгу е дал указания да се вземат мерки за намаляване на времето за поддръжка и ремонт на военната техника, увеличаване на доставките на резервни части в зоните на бойни действия и опорните райони.

Той също така е получил доклади за текущата обстановка в зоната на т.нар. от Кремъл специална военна операция, съобщи руското министерство на отбраната.

"По време на срещата руският министър на отбраната отбеляза, че бойните групи продължават да изпълняват задачите си по оперативните направления в съответствие с плана на специалната военна операция и посочи необходимостта от увеличаване на доставките на въоръжение, военна техника и боеприпаси", съобщи военното ведомство.

Държавната агенция ТАСС съобщава и че на руския министър на отбраната Сергей Шойгу е представено оръжие, модернизирано за борба с безпилотни самолети, включително картечница и снаряди за безпилотни самолети. На видео, разпространено от руското Министерство на отбраната, се вижда как Шойгу съсредоточено разглежда модернизирана картечница.

ISW: Русия забавя темп край Авдеевка - това е пауза преди настъпление

ISW: Русия забавя темп край Авдеевка - това е пауза преди настъпление

Освен на фронта, Русия трябва да се справи с гнева на таджикските власти и обвиненията на грузинската позиция