Северна Корея не е доставяла оръжия на Русия и не планира да го прави. Това съобщи информационната агенция "Йонхап", като се позова на държавни медии.

Според тях заместник-генералният директор на Главното управление на Бюрото за техническа поддръжка към Министерството на отбраната на Северна Корея е заявил: "Никога не сме изнасяли оръжия и боеприпаси за Русия и нямаме планове да го правим."

Русия купува ракети и снаряди от Северна Корея, според американското разузнаване

Русия купува ракети и снаряди от Северна Корея, според американското разузнаване

За САЩ това е знак, че санкциите силно са ограничили опциите за военни доставки на Москва

Вестник "Вашингтон пост" публикува статия, в която се посочва, че Иран доставя на Русия своите безпилотни самолети. Същите предположения бяха изказани и от служители на американската администрация.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков определи съобщенията като фалшиви. News York times публикува доклад, в който се позовава на американско разузнаване, според което се предполага, че Москва купува артилерийски снаряди и ракети с малък обсег от Северна Корея.

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя поиска от Лондон и Вашингтон да предоставят доказателства на заседание на Съвета за сигурност.

Северна Корея готова да изпрати работници в Донбас

Северна Корея готова да изпрати работници в Донбас

Засега обаче Пхенян изчаква

По-късно говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби нарече това "потенциална покупка". Той разясни, че няма индикации, че покупката е била завършена и със сигурност няма индикации, че тези оръжия се използват в Украйна".