Късно тази нощ във Виена среща по иранската ядрена програма проведоха шефът на външната политика на ЕС Федерика Могерини, американският държавен секретар Джон Кери и иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф, предаде ТАСС. Преди това Кери и Могерини проведоха среща с руския външен министър Сергей Лавров.

Отделно до късно по същата тема заседаваха външните министри от страните от Шесторката. Германската делегация изрази увереност, че споразумението е близо. Очаква се по-късно пленарното заседание на представителите, на което вероятно ще се стигне и до сделката. Вероятно това ще е краят на 19-дневния маратон на преговори и 2 отлагания на крайния срок.

Както заяви по-рано Зариф, споразумение вчера все още не беше постигнато и се очакваше тази нощ да се заседава. За ново удължаване на преговорите не ставаше дума, но страните в преговорите бяха решени да заседават до изглаждане на всички различия.

Стана ясно, че е договорено едно посещение на представители на Международната агенция за атомна енергия до иранските ядрени обекти, между които и този в Парчин. Този въпрос бе сред конфликтните в разговорите. Техеран бе решен да отказва достъп от съображения за националната сигурност.

Световните информационни агенции съобщиха по-рано, че в профила на израелския премиер Бенямин Нетаняху са се появили съобщения на фарси, в които се припомнят антиизраелски прояви на Иран. Това е своебразен "коментар" на Тел Авив за преговорите. Известна е позицията на страната относно тези преговори и ползите на Техеран за тях.