Хибридната война на Запада се провали в Крим. Това обяви руският военен министър Сергей Шойгу в интервю за италианския в. "Ил Джорнале".

"Обвиненията за провеждане на хибридна война по адрес на Русия започнаха да се появяват в американските и британските медии след неуспешния опит за повторение на подобна схема в Крим. Ние просто не дадохме възможност на колегите си отвъд океана да приложат на практика тези мерки в Крим, където, напротив, бе проведен референдум, при който гражданите свободно, впрочем, в присъствието на стотици представители на същите американски медии, решиха да излязат от състава на Украйна и да се обединят с Русия", коментира Шойгу.

Русия скочи срещу САЩ за разполагането в Европа на установки за ракети "Томахоук"

Русия скочи срещу САЩ за разполагането в Европа на установки за ракети "Томахоук"

Нарушавали Договора за ядрените сили със среден обсег

Освен това Шойгу споменал признаците, че Вашингтон е провеждал хибридна война в Крим през 2014 г. "При това пасивно участие в тези хибридни действия взеха и европейските страни", допълнил руският военен министър.

В интервюто Шойгу също така подчертал непоследователността на САЩ в признаването на независимостта на различни държави, като посочил като пример Косово. След разделението на Югославия вследствие на намесата на НАТО, Косово не е провеждало референдуми, но получи незабавно признание от страна на Вашингтон и Европа след обикновено гласуване в парламента, изтъкнал той.

"Абсолютно без да се вземе предвид мнението на сърбите, живеещи в Косово и югославската конституция", подчертал представителят на Русия.

Посолството на Русия в САЩ настоя ЦРУ да си обнови картата и да включи Крим

Посолството на Русия в САЩ настоя ЦРУ да си обнови картата и да включи Крим

"Моля, актуализирайте картата си за Русия и статистиката си"