Сирийската армия, подкрепяна от сили на местна милиция, си е възвърнала контрола над военната база Мардж ал Султан, която се намира в околностите на столицата Дамаск. Това съобщава РИА „Новости”, позовавайки се на източник от милицията.  

"Военновъздушната база Мардж ал Султан беше освободена. Терористите от „Фронта ал Нусра” и „Джаиш ал Ислам” отстъпиха към Хъш ал Салехи. Десетки екстремисти бяха убити”, посочил източникът.

Военновъздушната база Мардж ал Султан се намира в Дума, град на 18 км от Дамаск. Тя служи като основна крепост на терористичната групировка „Джаиш ал Ислам”.

Според източника сирийската армия и милицията са успели да създадат зона за сигурност около базата. Сапьори разминират района.

На 10 ноември сирийската армия с подкрепата на Русия от въздуха успя да пробие блокадата на военновъздушната база "Куейрис" в провинция Алепо. Базата беше обсадена от терористични групировки в продължение на повече от три години. Гарнизон от 100 войници на летището отблъсна над 400 атаки от екстремисти, убивайки повече от 1500 терористи.