"Отрядите за народна защита" на сирийските кюрди обявиха, че 308 турски военнослужещи са били убити от началото на операцията "Маслинова клонка" в Африн в Северна Сирия.

Този брой на турските жертви противоречи на твърденията на Анкара.

"Ние имаме 43 жертви сред нашите бойци, включително осем жени от женските сили за самоотбрана. 134 цивилни бяха ранени, а 59 са мъртви", твърдят сирийските кюрди.

Ердоган плаши да разшири офанзивата към други градове в Северна Сирия

Ердоган плаши да разшири офанзивата към други градове в Северна Сирия

Зарече се да "прочисти" екстремистите от пограничните райони

Според тях от 20 януари, когато започна "Маслинова клонка", турските военновъздушни сили са извършили 191 бойни полета и са хвърлили 699 снаряда в района на Африн в Северозападна Сирия. По време на операцията е имало 136 сблъсъка между отрядите на сирийските кюрди и настъпващите турски сили.

"Турската агресия доведе до... смъртта на 308 членове на различни подразделения на офанзивата, като сред тях са четирима офицери и генерал", изтъкват сирийските кюрди.

Турското здравно министерство обаче отхвърли тези данни за убитите турски военни, като обяви, че само трима войници са били убити от началото на операцията.

"Трима турски военнослужещи бяха убити по време на операцията "Маслинова клонка" в Африн, а 16 остават на лечение в болница", изтъкнаха от турското здравно министерство.

Според последните данни, публикувани от турската армия, общо 343 "терористи" са били ликвидирани от началото на операцията.