Турският президент Реджеп Тайип Ердоган може да проведе среща и с руския си колега Владимир Путин след разговорите с украинския лидер Володимир Зеленски днес, съобщава ТАСС.

По информация на турския телевизионен канал "Хабер" срещата не е задължително срещата да се проведе в Турция, но двамата лидери ще присъстват лично на нея.

По-рано днес в. "Хюриет" съобщи, че днес Ердоган отново ще предложи на Зеленски услугите си като посредник за мирно уреждане на конфликта между Москва и Киев.

В дневния ред на разговорите ще бъде и размяна на военнопленници между Русия и Украйна.

Ердоган: Имам специални отношения с Путин

Ердоган: Имам специални отношения с Путин

Politico: Реджеп Тайип Ердоган ♥ Владимир Путин

Освен това двамата президенти ще обсъдят и удължаване на зърнената сделка след изтичането ѝ на 17 юли.

Почти на всяка международна среща Ердоган подчертава, че Турция е единствената страна, която поддържа диалог както с Русия, така и с Украйна, като същевременно реализира инициативи за разрешаване на наболели проблеми. Турският лидер е дал уверение, че ще продължи да поддържа подобна балансирана политика.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че е възможна среща между Ердоган и Путин, но поясни, че подробностите все още не са уточнени. Той добави, че срещата на Ердоган със Зеленски е "важна" и Русия ще я проследи "много внимателно".

Ердоган иска среща Зеленски-Путин

Ердоган иска среща Зеленски-Путин

Призна, че износът на зърно от украинските пристанища към света е от решаващо значение за човечеството