Провеждането на международен инвестиционен форум, когато страната ви току-що е нахлула в съседната държава, е доста трудно. В края на краищата Русия се превръща в международен парий, а сега е страната с най-много санкции в света, коментира Би Би Си.

Но говорейки на руския вариант на Давос, Петербургския икономически форум, Владимир Путин защити инвазията си в Украйна - и кого обвини за икономическите проблеми на Русия? Както обикновено - Западът.

Путин: Русия бе принудена да действа в Украйна
Обновена

Путин: Русия бе принудена да действа в Украйна

Русия не заплашва никого с ядрени оръжия

Президентът Путин обвини Запада, че е започнал "икономически блицкриг" срещу Русия със "своите безумни, необмислени санкции". Той призна, че Русия изпитва икономически проблеми. Но твърди, че страната му ще стане по-силна в "новия световен ред".

Лидерът на Кремъл заяви, че не е против идеята Украйна да се присъедини към Европейския съюз, тъй като ЕС не е военен блок. Въпреки че се съмнява, че Киев действително ще спечели от сближаването с Брюксел.

В Пентагона виждат желания на Путин за още завоевания и за цяла Украйна

В Пентагона виждат желания на Путин за още завоевания и за цяла Украйна

Колин Кал: Не мисля, че руснаците имат капацитета да постигнат тези грандиозни цели

Смекчаване на позицията на Кремъл? Не съвсем. Президентът Путин знае, че членството на Киев в ЕС все още е далеч. Реалността в момента е, че руските войски са в Украйна и продължават настъплението си.