От Организацията на обединените нации обявиха, че автомобил с инспектори на ООН е бил обстрелван от снайперисти, отбелязват БиБиСи и MSNBC.

Няма съобщения за ранени при инцидента.

Първият автомобил, в който са пътували инспектори от екипа на ООН, беше подложен на стрелба от неидентифицирани снайперисти", заяви говорителят на организацията Мартин Несирски.

Екипът се е върнал до правителствен контролен пункт, за да смени автомобила.

Говорителят на ООН изтъкна, че  експертите "преднамерено и многократно са били обстрелвани от неидентифицирани снайперисти в района на буферната зона" в Дамаск.

Заради този инцидент мисията е била принудена да преустанови временно разследването, отбелязва "Франс прес".

Сирия веднага обвини "терористите" ( има предвид бунтовниците, б.р.) за атаката, обяви сирийската държавна телевизия.

Междувременно Ройтерс съобщава, че инспектори на ООН са навлезли в предградието Муадамия до Дамаск, където се смята, че миналата сряда са използвани химически оръжия от правителството.

Припомняме, ООН изпрати екип от инспектори по химическите оръжия в близкоизточната страна, за да установи дали в Сирия са използвани такива оръжия. По-рано днес екипът се насочи към покрайнините на Дамаск, Източна Гута, за да събере доказателства за предполагаемо използване на отровен газ, след като вчера световната организация постигна споразумение с Дамаск за прекратяване на огъня.