Американсият президент Барак Обама призова в неделя Русия да спре ударите срещу умерената сирийска опозиция, предаде The Telegraph.

Москва бе критикувана още от самото начало, че въздушните й удари са насочени към всички врагове на президента Башар Асад, когото подкрепя. Дори се твърди, че Москва само привидно воюва срещу ДАЕШ ("Ислямска държава"), а всъщност удря цели на умерените групировки.

Припоняме, че вчера руският президент Владимир Путин и американският му колега Барак Обама проведоха телефонен разговор, в който постигнаха съгласие да засилят дипломатическото сътрудничество, както и изобщо сътрудничеството помежду си за прилагане на споразумението за Сирия, постигнато по време преговорите на Международната конференция за сигурността в Мюнхен.

Световните сили се споразумяха в петък за временно "прекратяване на военните действия" в Сирия. Споразумението трябва да влезе в сила в рамките на седмица.

От руска срана обаче бе заявено желание да се продължат атаките срещу "Ислямска държава и други терористични организации", което показва, че няма намерение да спира нападенията срещу други групировки.