На 18 юли Съветът за сигурност на ООН за първи път в своята история ще проведе среща за изкуствения интелект (ИИ).

Това съобщи в понеделник Барбара Удуърд, постоянен представител на Обединеното кралство в световната организация по време на брифинг, посветен на началото на британското председателство на Съвета за сигурност на ООН.

"По време на нашето председателство ние ще обсъждаме изкуствения интелект в Съвета за сигурност за първи път", каза тя. "Искаме да насърчим подхода на множество заинтересовани страни както при управлението на огромните възможности, така и на рисковете, които ИИ носи за всички нас. "

Лондон организира глобална среща за изкуствения интелект

Лондон организира глобална среща за изкуствения интелект

Тя ще се фокусира върху рисковете свързани с иновативната технологията

Тази среща ще бъде председателствана от британския външен министър Джеймс Клевърли. Очаква да говорят генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, както и експерти в областта на изкуствения интелект.

Припомняме, че  Великобритания ще бъде домакин на глобална среща на върха за безопасността на изкуствения интелект по-късно тази година, предава Ройтерс. 

Срещата на върха ще се фокусира върху рисковете, свързани с изкуствения интелект, включително в областта на граничните системи, и ще разисква възможности за смекчаването им чрез международни сътрудничества, съобщи правителството на Обединеното кралство. Датата на събитието не е посочена.

ЕС се захваща с изкуствения интелект

ЕС се захваща с изкуствения интелект

Той навлиза все по-бързо в ежедневието ни

Регулаторите в световен мащаб се борят да изготвят правила, регулиращи използването на генеративен изкуствен интелект, който може да създава текст и изображения, чието въздействие привържениците сравняват с появата на интернет.