Великобритания ще бъде домакин на глобална среща на върха за безопасността на изкуствения интелект по-късно тази година, предава Ройтерс. Междувременно, премиерът Риши Сунак и президентът на САЩ Джо Байдън ще обсъдят технологията по време на срещата им в четвъртък, съобщи британското правителство.

Срещата на върха ще се фокусира върху рисковете, свързани с изкуствения интелект, включително в областта на граничните системи, и ще разисква възможности за смекчаването им чрез международни сътрудничества, съобщи правителството на Обединеното кралство. Датата на събитието не е посочена.

Байдън и Сунак, които ще се срещнат за четвърти път през последните няколко месеца, ще работят върху съгласуване на своите подходи в отношение на критичните нововъзникващи технологии с цел заздравяване на икономическата сигурност, посочиха представители на британското и американското правителства.

Американската технологична компания Palantir Technologies, която вече има над 800 служители във Великобритания, също ще обяви плановете си да установи своя нов европейски център за развитие на изкуствения интелект в Обединеното кралство, добави британското правителство.

Сунак планира широкообхватни дискусии с Байдън относно отношенията между Обединеното кралство и САЩ и как двете страни могат да работят заедно с цел укрепване на своите икономики и засилване на техните съвместни лидерски позиции в областта на бъдещите технологии, посочи правителството.

Регулаторите в световен мащаб се борят да изготвят правила, регулиращи използването на генеративен изкуствен интелект, който може да създава текст и изображения, чието въздействие привържениците сравняват с появата на интернет.

ЕС иска Google и Facebook да етикетират съдържание, генерирано от изкуствен интелект

ЕС иска Google и Facebook да етикетират съдържание, генерирано от изкуствен интелект

Борба с фалшивите новини