На редовния си сутрешен брифинг говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков докладва за свършеното от руската армия през изминалото денонощие. В доклада не се споменава нито дума за евентуалната щета, която армията на Путин е претърпяла в пристанището в Бердянск.

Информацията за унищожаването на един руски кораб и за повредата евентуално на още два десантни кораба бе разпространена от украинските медии още вчера. Информацията бе потвърдена и от доклад на Института за изследване на войната (ISW), независим базиран в САЩ мозъчен тръст, който отбеляза успешната атака на Украйна.

Руските военни настъпват в центъра на Мариупол

Руските военни настъпват в центъра на Мариупол

Русия не е потвърдила ударите по корабите в пристанището в Бердянск

През нощта руските войски в Донецка област са напреднали с 4 км и са превзели 5 населени места - Батманка, Михайловка, Червен партизан, Ставки и Троицко, развивайки настъпление срещу частите на украинската 25-а въздушнодесантна бригада;

През нощта екип от хеликоптери Ка-52 и Ми-28Н е унищожил 24 единици военна техника, включително седем танка, пет бойни машини на пехотата и три бронетранспортьора.

Също така оперативната и тактическата авиация и армейската авиация са унищожили 51 украински военни обекта

От началото на операцията се докладват общо 261 украински безпилотни летателни апарата, 204 ракетни системи земя-въздух, 1587 танка и други бронирани бойни машини, 163 системи за залпов огън и 636 единици полева артилерия и минохвъргачки.

С изстреляни от морето крилати ракети "Калибр" е ударена горивна база в Калиновка край Киев, като по този начин е унищожена най-голямата горивна база на украинската армия, която е била използвана за снабдяване на войските в централната част на страната.