През последните 24 часа руската военна групировка "Восток" подобри позициите си по фронтовата линия и нанесе удари по някои опорни пунктове на украинските въоръжени сили. Противникът е загубил повече от 145 военнослужещи, съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Гордеев.

"В хода на активните действия подразделенията на групировката подобриха позициите си по линията на фронта.

Артилерийският огън и тежките огнехвъргачни системи поразиха опорни пунктове и места за струпване на жива сила и техника на 128-а бригада на териториалната отбрана и 31-а бригада на Украинската национална гвардия в районите на Макаровка и Урожайное", каза Гордеев.

По думите му през деня са унищожени "над 145 вражески войници, две бойни машини на пехотата, буксируема гаубица Д-30, три станции за радиоелектронна борба, два автомобила, шест безпилотни летателни апарата от самолетен тип и три снабдителни пункта".

Руски войници със 122-милиметрова гаубица Д-30 са унищожили склад за боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Херсонска област.

Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на Министерството на отбраната на страната.

ISW: Путин ще води война на изтощение срещу Украйна и Запада

ISW: Путин ще води война на изтощение срещу Украйна и Запада

Кремъл продължава да дестабилизира Балканите

"Личният състав на батареята Д-30 от групата войски "Днепър" нанесе огневи поражения на предварително идентифицирани маскирани огневи позиции на ВСУ, а също така унищожи техен склад за боеприпаси", заявиха от министерството пред репортери.