Британският премиер Тереза Мей скастри американският президент Доналд Тръмп заради твърденията му, че заподозрените за терористичната атака в лондонското метро по-рано днес са били известни на полицията, съобщават британските медии.

"Никога не съм смятала, че е полезно който и да е спекулира с текущо разследване", подчерта Мей.

Тръмп определи нападателите в профила си в "Туитър" като "жалки терористи" и "болни и побъркани хора, които са били в полезрението на Скотланд Ярд".

Тръмп осъди атаката в Лондон, зове за крути мерки срещу терористите

Тръмп осъди атаката в Лондон, зове за крути мерки срещу терористите

За 9 месеца постигнал повече срещу ДАЕШ, отколкото Обама за 8 години

Избухналата самоделна бомба в метровлак в Лондон рани 22-ма души.

По-късно в Белия дом Тръмп определи нападението като "ужасно нещо", добавяйки, че планирал да се обади на Тереза Мей "веднага".

В публикации в "Туитър" по-рано сутринта американско време Тръмп изглежда смъмри британските власти, изтъквайки: "Трябва да бъдете проактивни!"

От лондонската полиция посочиха относно коментарите на американския президент, че "всякакви спекулации са безполезни".

Атентат в лондонското метро
Обновена

Атентат в лондонското метро

22 души са хоспитализирани

Думите на Тръмп предизвикаха гняв в "Туитър", където Ник Тимъти, който е бивш високопоставен съветник на Тереза Мей, се изказа в духа на забележките на лондонската полиция.

"Вярно или не - а аз съм сигурен, че той не знае - това е толкова безполезно от лидер на наш съюзник и партньор по линия на специалните служби", посочи Тимъти.

Бившият депутат консерватор Бен Хоулет също се изказа остро, наричайки публикациите на Тръмп в "Туитър" "опасни и неподходящи".