Американският президент Доналд Тръмп осъди терористичната атака в лондонската метростанция "Parsons Green" по обичайния си начин - в профила си в "Туитър".

Тръмп призова британската полиция да бъде "проактивна" и нарече извършителя на атаката "загубеняк".

"Още една атака в Лондон от терорист загубеняк. Това са болни и побъркани хора, които са били в полезрението на Скотланд Ярд. Трябва да бъдете проактивни!", настоя американският държавен глава.

Тръмп също така написа: "С жалките терористи трябва да се действа по много по-твърд начин. Интернет е основният им инструмент за набиране на кадри, който трябва да отрежем и да използваме по-добре!"

Атентат в лондонското метро
Обновена

Атентат в лондонското метро

22 души са хоспитализирани

Американският президент също така приветства напредъка, постигнат от неговата администрация срещу терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"). Президентът сравни усилията на правителството си с предишната администрация, отбелязвайки, че САЩ трябва да са по-проактивни в борбата срещу екстремизма.

"През последните 9 месеца постигнахме по-голяма напредък срещу ДАЕШ в сравнение с администрацията на Обама в продължение на 8 години. Трябва да бъдем проактивни и лоши!", настоя той.