Терористите от ДАЕШ (Ислямска държава) заплашиха с атаки САЩ, в отговор на решението за признаване на Йерусалим за столица на Израел, съобщава една от социалните медии на групировката, цитирана от "Ройтерс"

В съобщения в един от сайтовете, има предупреждения озаглавени "Очаквайте ни" и "ISIS в Манхатън". Джихадистите съобщават, че ще извършат акции и показват изображения на Таймс Скуеър в Ню Йорк, както и снимки на пояс/колан с взрив и детонатор.

"Ще имаме повече операции на ваша територия до последния час и ще ви изгорим с пламъците на войната, които вие започнахте в Ирак, Йемен, Либия, Сирия и Афганистан. Само почакайте", съобщават те.

"Признаването от вашето куче "Тръмп" на Йерусалим като столица на Израел ни кара да признаем експлозивите като столица на вашата страна", допълват те в заплахите си.

САЩ предупреди гражданите си за заплахи по цял свят

САЩ предупреди гражданите си за заплахи по цял свят

Ето и обобщена информация, къде Съединените щати виждат потенциални атаки срещу свои граждани

ДАЕШ (Ислямска държава) бе изгонена от иракските и сирийските територии в пустинята, пресичаща границата между двете страни.

Силите, които се борят с ислямската държава в Ирак и Сирия, сега очакват нова фаза на партизанска война там.

Бойци и хора обявили се за вярност към ДАЕШ, извършиха през последните две години десетки атаки в Европа, Близкия изток, Африка, Азия и Съединените щати.

"Ал Кайда" и „Ислямска държава" зоват за терористични атаки срещу Израел и САЩ
Обновена

"Ал Кайда" и „Ислямска държава" зоват за терористични атаки срещу Израел и САЩ

Безочлива агресия на кръстоносеца Тръмп