САЩ предупреди гражданите си за заплахи по цял свят. Като част от усилията на Държавния департамент за предоставяне на информация на американски граждани, свързани с безопасността и сигурността, актуализират Предупреждението си с информация за продължаваща заплаха от терористични действия по света, политическо насилие и престъпна дейност срещу американски граждани и интереси в чужбина.

С това си съобщение, заместват предходното, публикувано на 14 септември, информира Държавният департамент на САЩ. Гражданите на САЩ се насърчават да поддържат високо ниво на бдителност и да предприемат подходящи стъпки, за да повишат осведомеността си за сигурността, когато пътуват. Посолствата на САЩ в световен мащаб остава в повишено състояние на тревога. 

Терористичните групи, включително ИДИЛ и Ал Кайда техни сътрудници и тези, вдъхновени от такива организации, имат намерение да атакуват граждани на САЩ, където и да са.

Терористите все по-често използват не толкова сложни методи на атака, за да се насочат по-ефективно към струпване на хора, включително използването на оръжия с остриета, пистолети и превозни средства като оръжия. 

Европа: Терористичните групи продължават да извършват атаки в Европа, тъй като чуждестранните бойци се завръщат от Сирия и Ирак, докато други лица могат да бъдат радикализирани или вдъхновени от пропагандата на ИДИЛ.

Европейските власти продължават да предупреждават за допълнителни атаки срещу големи събития, туристически обекти, ресторанти, търговски центрове, места за богослужение и транспортния сектор, което често води до повишаване сигурността на забележителности и обществени места, както и координирани операции за борба с тероризма.

Африка: В някои части на Африка на юг от Сахара има терористични, партизански и бунтовнически групи, а потенциалът на атаките на Ал Кайда или ИДИЛ е висок в няколко западноафрикански страни и страни, граничещи със Сомалия. 

Източна Азия и Пасифик: Въоръжени терористични и престъпни групи работят в източноазиатския и тихоокеанския регион и може да се опитат да се насочат към американски граждани, особено за отвличания в крайбрежните и отдалечените острови в източната част на малайзийската държава Сабах и южната част на Филипините. В Индонезия се увеличават арестите, свързани с тероризма, и заблудените парцели, както и няколко атаки в малък мащаб и опити за атаки. Периодичните актове на насилие в Тайланд оставят безпокойство.

Гражданите на САЩ са предупредени да избягват всички пътувания до Северна Корея/Корейска народнодемократична република (КНДР) поради сериозния риск от арест и дългосрочно задържане. 

Близкия изток и Северна Африка: Терористичните групи са много активни в Близкия изток и Северна Африка. Правителството на САЩ остава силно загрижено за възможните атаки срещу гражданите на САЩ.

Ирак, Сирия, Йемен и Либия се считат за насилствени и непредсказуеми военни зони и няма официално дипломатическо присъствие в САЩ в последните три държави. Гражданите на САЩ трябва да избягват тези райони.

Терористичните групи са демонстрирали способност да извършват атаки в целия регион, което представлява пряка и непряка заплаха за гражданите на САЩ. Правителствени служители в региона са загрижени за потенциалното завръщане на чуждестранни бойци след териториалните загуби на ИДИЛ в Ирак, Сирия и Либия.

Южна и централна Азия: Правителството на САЩ оценява, че терористичните групи в Южна Азия може да планира атаки в региона. Гражданите на САЩ трябва да избягват пътуването до Афганистан. Редица установени терористични организации и други екстремисти представляват опасност за гражданите на САЩ в Пакистан.

Екстремистки елементи също са активни в Индия, както е посочено в неотдавнашно спешно съобщение. Терористите са удряли множество цели и институции в Бангладеш.

Западно полукълбо: въстаническите групи, въоръжените престъпни банди и местните терористи остават активни в Латинска Америка, Карибите и Канада. 

Хаити е особено уязвима от насилствени политически протестни действия, някои от които са пряко насочени към интересите на САЩ. Сегашната политическа криза на Венецуела е струвала живота на повече от 100 души.