Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън коментира вчерашна информация в две медии, според които администрацията на Тръмп планира да го замени с директора на ЦРУ Майк Помпео. Тилърсън нарече твърденията "смешни", а Белият дом отрече такива твърдения, съобщава "Ройтерс".

"Ню Йорк Таймс" и "Венити феър" вчера написаха, че смяната на Тилърсън може да се осъществи през следващите няколко седмици, докато разузнавателната агенция ще бъде ръководена от сенатор Том Котън като част от план, разработен от началника на канцеларията на Белия дом Джон Кели.

Тръмп се готвел да смени Тилърсън с шефа на ЦРУ

Тръмп се готвел да смени Тилърсън с шефа на ЦРУ

Шеф на ЦРУ пък щял да стане сенаторът Том Котън

Информациите за рокадата идват, след като NBC написа през октомври, че Тилърсън обмисля да напусне поста и на фона на нарастващото напрежение между бившия изпълнителен директор на петролната корпорация Exxon Mobil и главнокомандващия на САЩ (Тръмп).

По-рано днес, германският външен министър Зигмар Габриел коментира пред репортери, че няма информация Белият дом да планира да замени Тилърсън, като отбелязва, че вече е насрочил друга среща с Тилърсън за следващата седмица.

Германия изтегля дипломат от Северна Корея

Германия изтегля дипломат от Северна Корея

Габриел предлага на Тилърсън подкрепа за твърда линия към Пхенян