Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако бъде преизбран за държавен глава през 2024 г., ще изгради система за противоракетна отбрана, която ще защитава Америка от хиперзвукови ядрени оръжия. Той каза това във видеопосланието си, което беше публикувано в канала на Forbes в YouTube.

Според Тръмп светът е станал много по-опасен при управлението на настоящия президент на САЩ Джо Байдън.

Той също така заяви, че евентуална трета световна война ще бъде "безпрецедентна катастрофа", на фона на която първите две ще изглеждат като "много незначителни битки".

Бившият американски лидер подчерта, че най-опасни в такъв конфликт биха били ядрените оръжия и хиперзвуковите ракети, които могат да "унищожат цели градове и държави" за броени минути.

Тръмп: Танковете от Запада ще доведат до ядрен конфликт

Тръмп: Танковете от Запада ще доведат до ядрен конфликт

Критика на политиката на Байдън

"Ще изградя щит, който да защитава Америка от ракетни атаки. Ще имаме мир чрез сила. Имахме го и нямахме войни. По време на управлението на Тръмп нямаше войни - запомнете това", каза бившият президент на САЩ.

По-рано Доналд Тръмп заяви, че ако сега е начело на Белия дом, ще успее да постигне мирно решение на конфликта в Украйна в рамките на 24 часа. Според него сраженията трябва да бъдат прекратени със споразумение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев.