Външното министерство на Китай заявява, че Китай изцяло и строго изпълнява резолюциите на Съвета за сигурност на ОНН за Северна Корея и ще разследва дали има действия, които противоречат на резолюциите, съобщава "Ройтерс".

Китай подкрепя разрешаването на севернокорейския ядрен въпрос чрез диалог, добавя говорителката на министерството Хуа Чунинг, на редовен брифинг в Пекин.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска от Китай да намали финансовите си връзки със Северна Корея и да се придържа към решенията на ООН. Това е един от въпросите на срещата между Тръмп и китайския президент Си Дзинпин в Пекин, съобщава високопоставен служител на Белия дом.

Тръмп пристигна в Пекин от Южна Корея за тридневна спирка в китайската столица като част от турнето си в Маратон Азия.

Тръмп предупреди Пхенян, че може да допусне фатална грешка

Тръмп предупреди Пхенян, че може да допусне фатална грешка

Северна Корея да не провокира...

Срещите между Тръмп и Си Дзинпин са с фокус върху търговския дисбаланс между двете страни, коментира в Пекин министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос. Рос говори на церемония по подписването на сделки между двете страни на стойност около 9 млрд. долара, които бяха подписани като част от посещението на Тръмп в Китай. 

Данните, публикувани в сряда, показват, че износът на Китай в САЩ е нараснал с 8.3% на годишна база през октомври, докато вносът е нараснал с 4.3%. Това води до 26,62 млрд. щатски долара търговски излишък със САЩ миналия месец, спрямо рекордните 28,08 милиарда долара през септември.

Китайският вицепремиер Уан Янг заяви на церемонията, че споразуменията, сключени между Китай и американските фирми, ще допринесат за цялостната стабилност между двете страни.

Тръмп иска по-свободна търговия с Япония, Абе настоява за натиск над КНДР

Тръмп иска по-свободна търговия с Япония, Абе настоява за натиск над КНДР

Иска да превърне САЩ в най-атрактивното място за наемане, инвестиране и развитие

Тръмп обяви 7 ноември за национален ден на жертвите на комунизма. "По време на изминалия век комунистическите тоталитарни режими по света са избили над 100 милиона души и са подложили още повече хора на експлоатация, насилие и неописуеми опустошения", гласи официално съобщение на Белия дом, публикувано преди визитата на Тръмп в Китай. Пресслужбата на Белия дом отбелязва, че решението е във връзка със 100-годишнината от Болшевишката революция в Русия.

Преди пристигането си в Китай, Тръмп поздрави Си Дзинпин и заяви, че очаква с нетърпение да се срещне с китайския президент след "голямата му политическа победа".

Въпреки поздравленията му, има напрежение между двамата мъже, заради критиките на Тръмп по отношение на твърденията за нечестна търговска практика на Китай. Тръмп се противопоставя на огромния търговски излишък на Китай в САЩ.

Президентът на САЩ и съпругата му Мелания са на посещение и в Забранения град, който в продължение на векове е дома на китайските императори.

Южна Корея обмисля да закупи американски ядрени подводници

Южна Корея обмисля да закупи американски ядрени подводници

Двамата лидери са се съгласили да си сътрудничат за укрепване на бойния потенциал