Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази готовност да даде показания под клетва пред екипа на спецпрокурора Робърт Мълър, разследващ руската намеса в американските президентски избори, но ще се посъветва с адвокатките си, предаде CNN.

"Очаквам го с нетърпение", заяви Тръмп пред журналисти в отговор на въпрос дали ще даде показания пред Мълър.

Стив Банън се договори да бъде разпитан от прокурора Мълър

Стив Банън се договори да бъде разпитан от прокурора Мълър

Във вторник вестник "Ню Йорк таймс" писа, че Банън е призован да свидетелства

Той отново повтори, че не е влизал в сговор и че не се опитва да спъва разследването.

Според източници, близки до разследването, Мълър смята да разпита Тръмп през близките седмици.

Специалният прокурор на САЩ разпита и шефа на ЦРУ за руската сага

Специалният прокурор на САЩ разпита и шефа на ЦРУ за руската сага

Помпео е "периферен свидетел"

С предходните си действия обаче Тръмп остави впечатление, че се опитва да избегне срещата с екипа на Мълър. Допреди броени дни той определяше възможността да даде показания като малко вероятна, напомня "Франс прес".

Мълър има намерение да разпита бившия главен стратег на Тръмп - Стив Банън, за уволненията на съветника по националната сигурност Майкъл Флин и директора на ФБР Джеймс Коми, съобщава още CNN с позоваване на два източника, близки до разследването.

Според източниците, Банън ще даде показания до края на месеца, а разследването се приближава до вътрешния кръг на президента.

Главният прокурор и министър на правосъдието Джеф Сешънс, който е в течение на уволнението на Коми, беше разпитан през миналата седмица.

В допълнение към уволненията на Коми и Флин, по времето на пребиваването на Банън в Белия дом Тръмп реши да уволни Сали Йейтс, която беше главен прокурор и правосъден министър преди Сешънс. Банън може да е станал и свидетел на натиск от страна на Тръмп върху Сешънс във връзка с разследването на руската афера.