Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна бившия специален прокурор Робърт Мълър, че Мълър е отишъл в Овалния кабинет в Белия дом, за да моли държавния глава да го назначи за директор на Федералното бюро за разследване (ФБР), предаде АП. Това е било конфликт на интереси, тъй като Мълър е назначен за специален прокурор ден по-късно, припомня Доналд Тръмп.

Тръмп потвърди по невнимание, че Русия е помогнала за избирането му

Тръмп потвърди по невнимание, че Русия е помогнала за избирането му

Въпреки че той самият не е участвал в заговор с руснаците

"Робърт Мълър дойде в Овалния кабинет (заедно с други потенциални кандидати), за да бъде назначен за директор на ФБР. Той вече е бил на тази длъжност от 12 години, аз му казах НЕ. На следващия ден той е назначен за специален съветник - конфликт на интереси. ЧУДЕСНО." Това написа в своя профил в "Туитър" американският президент.

Тръмп "закри" казуса с разследването за намесата на Русия

Тръмп "закри" казуса с разследването за намесата на Русия

"Нищо не се променя от доклада на Мюлър"

Поредната критика на Тръмп срещу Мълър идва след вчерашното изявление на специалния прокурор, в което той подчерта, че ако той и неговият екип, работещ по разследването на Русия, имат увереност, че президентът явно не е извършил престъпление, биха ясно го казали. Така Мълър отвори широко възможността за по-нататъшно тълкуване на доклада му.