Разследването по руската афера приключи - за спецпрокурора Робърт Мълър, за Белия дом и за всички нас. Това обяви говорителят Сара Сандърс, цитирана от Newsweek. 

Тя призова всички да "продължат напред", както вече е направил Мълър.

Според нея, докладът е бил достатъчно ясен.

Разследването не оправдава Тръмп, обяви Мълър и подаде оставка
Обновена

Разследването не оправдава Тръмп, обяви Мълър и подаде оставка

Това е първото изявление на Мълър, откакто беше назначен на поста през май 2017 г.

Припомняме, че президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя, че "нищо не се променя" след публичното изявление на специалния прокурор за разследването за намесата на Русия в негова полза в американските президентски избори. Държавният глава на САЩ обяви, че "случаят е закрит".

Мълър направи първото си публично изявление след публикуването на окончателния му доклад преди почти два месеца. Специалният прокурор официално подаде оставка и прекрати разследването, като обяви, че няма да прави други изявления във връзка с разследването. Писменият доклад, посочи той, "говори сам за себе си".

Тръмп "закри" казуса с разследването за намесата на Русия

Тръмп "закри" казуса с разследването за намесата на Русия

"Нищо не се променя от доклада на Мюлър"

Мълър подчерта, че разследващите не са уверени, че президентът не е извършил престъпление.

Той завърши изказването си с повтаряне на неща от доклада, че "има многобройни систематични усилия за намеса на изборите ни и че твърденията заслужават вниманието на всеки американец".

В доклада Мълър заключи, че няма достатъчно доказателства за заговор на предизборния щаб на Тръмп с Русия, но представи 11 възможни примера за възпрепятстване на правосъдието от страна на американския държавен глава и отбеляза, че Конгресът трябва да реши как да се подходи.