Американският президент Доналд Тръмп предприе нова подигравателна атака срещу Джон Маккейн, републиканския сенатор, който почина през 2018 г., след като вдовицата на Маккейн подкрепи Джо Байдън на изборите, информира "Франс прес".

В особено агресивна публикация в "Туитър" Тръмп за пореден път разкритикува Джон Маккейн, който беше един от малкото в Републиканската партия, които открито го критикуваха остро.

Вдовицата на Джон Маккейн подкрепи Байдън за президент на САЩ

Вдовицата на Джон Маккейн подкрепи Байдън за президент на САЩ

Съпругът ми Джон живя с принципа: страната на първо място

"Почти не я познавам Синди Маккейн, освен че я бях включил в комисия по молба на съпруга ѝ", написа той в профила с в социалната мрежа.

"Джо Байдън беше галеното куче на Джон Маккейн", написа той за опонента си от Демократическата партия на президентските избори на 3 ноември.

Заклеймявайки "лошите решения за безкрайни войни", Тръмп подчерта, че никога не е бил "фен на Джон" Маккейн.

"Синди може да има Спящия Джо!", заключи президентът на САЩ.

Подкрепата на Синди Маккейн за Байдън, обявена вчера, е пречка за Тръмп, който е изправен пред голямо предизвикателство на изборите и се хвали, че цялата Републиканска партия е зад гърба му.

Вдовицата на бившия сенатор написа в "Туитър": "Да, ние сме републиканци, но най-вече американци. В тази надпревара има само един кандидат, който отстоява нашите ценности като нация, и това е Джо Байдън."