"Единственият проблем, който има нашата икономика, е Федералният резерв. Те нямат представа от пазара, не разбират необходимите търговски войни, силния долар, дори шътдауна на демократите за границата", коментира американският президент Доналд Тръмп в Туитър.

Той допълни, че ФЕД е като мощен играч на голф, който не може да отбележи точка, защото няма докосване и не може да удари.

"Америка е уважавана отново", обясни Тръмп.

Белият дом нямал планове за уволнението на ФЕД

Белият дом нямал планове за уволнението на ФЕД

Слухове за бъдещето на Джером Пауъл

"За всички симпатизанти на Брет МакГърк да си спомня, че той е назначен от Обама, който е отговорен за товаренето на самолети с 1,8 млрд. долара в брой и изпращането им в Иран като част от ужасяващата ядрена сделка с Иран (сега прекратена)", коментира американският президент.

Ключов политик изоставя Тръмп

Ключов политик изоставя Тръмп

Брет Макгърк е против изтеглянето от Сирия

Тръмп се обръща и към "онези малко сенатори, които мислят, че не обичам или не оценявам да бъда съюзник с други страни, те грешат, аз оценявам. Това, което обаче не ми харесва е, когато много от тези същите страни се възползват от приятелство си със САЩ, както във военната защита, така и в търговията."

"Значително субсидираме военните от много богати страни по целия свят, като в същото време тези страни се възползват пълноценно от САЩ и нашите данъкоплатци, от търговията. Генерал Матис не вижда това като проблем, но аз го виждам и вече е поправено", добави той.

Институциите в САЩ могат да останат затворени поне до 3-ти януари

Институциите в САЩ могат да останат затворени поне до 3-ти януари

Девет от 15-те федерални ведомства, включително държавна, вътрешна сигурност, транспорт, земеделие и правосъдие

Тръмп обясни, че почти всички демократи, с които сега има проблем, сериозно са подкрепяли инициативата за стена на границата.

Според него, едва когато това е станало важна част от кампанията му, "защото хора и наркотици се вливаха в нашата страна без контрол", те се обърнали срещу инициативата.

Подписан е указ за изтегляне на американски войски от Сирия

Подписан е указ за изтегляне на американски войски от Сирия

Пентагонът отказва да предостави друга оперативна информация