Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова да бъде разкрита самоличността на разобличителя, който подаде сигнал срещу него, който стана причина за започването на разследването срещу него за импийчмънт, предприето от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), която е контролирана от Демократическата партия, съобщава "Ройтерс".

Според Тръмп въпросният разобличител бил предоставил фалшива информация. Без да представи доказателства, президентът на САЩ намекна, че той може да е виновен за измама.

Белият дом отново забрани на служителите да дават показания по импийчмънта

Белият дом отново забрани на служителите да дават показания по импийчмънта

Отменено е изслушването на Робърт Блеър...

"Разобличителят трябва да бъде разкрит, защото той даде фалшива информация. Той измисли история", каза Тръмп пред репортери в Белия дом.

Адвокатът на разобличителя междувременно съобщи, че клиентът му е готов да отговори директно на въпросите на републиканците от комисията по разузнаването в Камарата на представителите, която води разследването за импийчмънт. Целта е да бъдат парирани опитите на Републиканската партия начело с Тръмп да бъде разкрита самоличността на въпросния човек, който е представител на американското разузнаване.

Припомняме, че разобличителят подаде сигнал, че в телефонен разговор през юли президентът на САЩ е поискал от украинския си колега Володимир Зеленски страната му да разследва Джо Байдън, чийто син Хънтър е работил в ръководството на украинската газова компания Burisma. Бившият американски вицепрезидент е потенциален съперник на Тръмп на президентските избори в САЩ догодина.

Конгресът на САЩ даде официален старт на процедура по импийчмънт на Тръмп

Конгресът на САЩ даде официален старт на процедура по импийчмънт на Тръмп

Резолюцията е прокарана с 232 срещу 196 гласа