Американският президент Доналд Тръмп отложи пътуването си до военното гробище във Франция поради лошото време, съобщава АФП, позовавайки се на Белия дом.

След разговор с френския си колега Емануел Макрон, Тръмп отмени посещението си на бойно поле и гробище в гората Бело, на 80 километра североизточно от Париж заради затруднения, причинени от времето.

Той и съпругата му Мелания щяха да се качат на мястото на битка през 1918 г., водена от американските морски пехотинци срещу германските сили.

Вместо това гробището ще посетят началникът на генералния щаб Джон Кели и председател на щаба на генералния щаб генерал Джо Дънфорд.

Макрон обяснява на Тръмп, че европейската отбрана трябва да се подобри

Макрон обяснява на Тръмп, че европейската отбрана трябва да се подобри

Тръмп отговоря, че ще помогне на Европа в отбраната при справедливи условия

Тази вечер Тръмп трябва да се присъедини към други световни лидери за вечеря в Музея на изкуствата "Музей д'Орси" , преди да посети друго американско гробище, което задържа военнослужещи, в Суренес, в предградията на Париж. 

Около 70 лидери ще се съберат в неделя в гробницата на Незнайния войник в Триумфалната арка в Париж, за да отбележат 100-годишнината от края на Първата световна война.