Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се яви в съда в Ню Йорк по обвинение, че семейната му компания Trump Organisation е организирала схема за измама на стойност 370 млн. долара. Това обобщи Ей Би Си.

Тръмп се обяви за невинен и пренебрегна забраната на съдията да се занимава с политика, като нарече това измама и лов на вещици, за което трябва да бъде обезщетен.

Той заяви, че е бил тормозен от "някой, който се кандидатира за президент". Политикът нарече щатските прокурори "позорни".

Коментирайки твърденията на прокурорите, Тръмп заяви, че финансовите отчети "са перфектни", банките са получили обратно средствата си и "са били възможно най-щастливи".

По време на процеса стана ясно, че действителната квадратура на триетажния му пентхаус в Тръмп Тауър е три пъти по-малка от посочената в документите. Политикът нарече това "честна грешка", която е била поправена.

Речта на Тръмп продължи пет минути, след което съдия Артър Ергърнън го уведоми, че времето изтича, като показа екрана на телефона си. Политикът обвини съдията, че не го е изслушал, при което Ергернон помоли адвокатите му да успокоят клиента си и обяви почивка.

"Няма нито един свидетел, който да твърди, че Ерик Тръмп или Доналд Тръмп-младши са имали само второстепенна връзка с доклада за финансовото състояние", казва адвокатът на защитата Клифърд Робърт.

Той каза на съдията, че децата на Тръмп сега "имат бъдеще" и делото може да бъде "смъртна присъда" за кариерите на двамата по-големи синове на Тръмп и да навреди на семействата им.

Върховният съд решава през февруари допуска ли Тръмп до изборите

Върховният съд решава през февруари допуска ли Тръмп до изборите

След като вече 2 щата се позоваха на14-та поправка, за да го дисквалифицират

"Не съм сигурен, че ще получим справедливо съдебно решение. Но всички знаят това, което току-що казах: това е измама и позор", заяви Тръмп след срещата и предупреди, че делото ще отблъсне бизнесмените от Ню Йорк.