"Губернаторът на щата Индиана Майк Пенс беше моят първи избор. Горд съм, че той работи за народа си и ще работи за вас. Той е човек с характер, достойнство и честност. На този човек може да се разчита. Каква разлика между Хилъри Клинтън и Майк Пенс!". 

Така кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп официално представи избора си за вицепрезидент. 

Той направи това на събитие в Ню Йорк, което продължи около 60 минути. То трябваше да се състои ден по-рано, но бе отложено заради терористичната атака във Франция. 

Тръмп отново потвърди намерението си за затягане на мерките срещу домашен и външен тероризъм. Ще бъдем по-твърди от демократите в това отношение, заяви той. Майк Пенс, моят кандидат за вицепрезидент, е мой партньор в борбата за промяна на САЩ, каза той. 

Той коментира събитията във Франция и Турция, като използва повода, за да удари външната политика на президента Барак Обама и управлението на Клинтън като държавен секретар. 

Пенс говори около 3 минути и стана ясно, че подкрепя предложението на магната за забрана на мюсюлманите да влизат в САЩ. 

Той заяви, че смята Тръмп за отличен кандидат за президент и предупреди, че на републиканците им е нужен силен лидер, за да победи Клинтън на изборите. 

Губернаторът заяви, че за него е чест да приеме предложението да бъде вицепрезидент. 

Той отново представи себе си като "християнин, консерватор и републиканец - в този ред". 

Наблюдатели коментираха по-рано, че Майк Пенс е част от религиозното дясно на Републиканската партия, което има изключително консервативен прочит на социални теми като хомосексуализма, аборта, употребата на наркотици и т.н.

Припомня се, че като губернатор на Индиана той въвежда едно от най-твърдите законодателства в САЩ срещу продажбата на наркотици. Десет години затвор очаква всеки един гражданин на щата, който бъде хванат да пласира амфетамини за втори път.