Американският президент Доналд Тръмп публикува първия си постинг в "Туитър" за деня, подигравайки се на опозиционната Демократическа партия за забраната за пътуване, наложена от него.

"Нанси Пелоси (лидер на групата на демократите в Камарата на представителите) и ронещият фалшиви сълзи Чък Шумър (лидер на групата на демократите в Сената) проведоха протестен митинг край Върховния съд и микрофона не работеше (бъркотия) точно като Демократическата партия!", написа в Тръмп рано сутринта тамошно време.

В понеделник вечерта Чък Шумър обяви, че новината за уволнението на главния прокурор на САЩ Сали Йейтс била "смразяваща", подчертавайки, че дългът на главния прокурор е към закона и конституцията, а не към президента.

Тръмп уволни главния прокурор

Тръмп уволни главния прокурор

Критикува указа, с който забрани на граждани от ислямски държави

Във втората си публикация за деня в "Туитър", Тръмп изрази разочарование от забавянето на потвърждаването на Джеф Сешънс като негова номинация за главен прокурор. Сенатор Сешънс, адвокат против имигрантите от Алабама, се смята за един от архитектите на забраната за пътуване, която беше наложена от Тръмп.

"Кога демократите ще ни дадат главен прокурор и останалата част от правителството! Те трябва да се срамуват от себе си. Не е чудно, че управлението във Вашингтон не работи!", категоричен е Тръмп.