Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе заседание със съветниците си по националната сигурност, но все още не е взел решение за Сирия, предадоха информационните агенции с позоваване на пресаташето на Белия дом Сара Хъкъби.

"Продължаваме анализите на разузнавателната информация и консултациите с нашите партньори и съюзници. Тази вечер президентът ще разговаря с президента Макрон и премиера Мей." - обобщи Хъкъби.

Президентът от своя страна увери, че решението за бъдещите действия по отношение на Сирия ще бъде взето скоро.

Тръмп: Ударът срещу Сирия може да е скоро или не толкова скоро

Тръмп: Ударът срещу Сирия може да е скоро или не толкова скоро

Тръмп за пореден път използва социалната мрежа "Туитър"

Преди заседанието Тръмп се въздържа от категорични оценки.

"Ще видим какво ще се случи. Гледаме много сериозно на тази ситуация." - коментира той.

Междувременно NBC News съобщи, че американските спецслужби имат доказателства, че в сирийския град Дума е използвано химическо оръжие. Уточнява се, че спецслужбите на САЩ разполагат с проби от кръвта и урината на жертви на атаката. Анализите са показали наличие на хлор и неназовано нервно-паралитично вещество.

Припомняме, по-рано британското правителство проведе заседание, на което министрите се обединиха около позицията, че са необходими решителни действия, за да се прекрати употребата на химическо оръжие.

Британското правителство се обяви за решителни действия в Сирия

Британското правителство се обяви за решителни действия в Сирия

Тереза Мей няма да чака съгласие от парламента…

Президентът на Франция Еманюел Макрон от своя страна заяви, че страната му би участвала във военна операция на САЩ в Сирия.