Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя, че иска хората или страните да плащат за "привилегията" да влизат в САЩ и да "нападат" богатството на американската страна.

Тръмп също така се определи като "човек на митата" и твърди, че налагането на мита върху други страни било най-добрият начин да се "максимизира нашата икономическа мощ".

"В момента получаваме милиарди долари мита. ДА НАПРАВИМ АМЕРИКА БОГАТА ОТНОВО", написа той в профила си в "Туитър", променяйки леко предизборния си лозунг.

В друга публикация в социалната мрежа малко по-късно Тръмп изтъкна, че той щял "щастливо" да подпише справедливо търговско споразумение с Китай, ако такова "може да бъде подписано".

В по-ранна публикация в "Туитър" Тръмп коментира, че търговските преговори с Китай вече са започнали и ще приключат за не повече от 90 дни, "освен ако не бъдат удължени".

"Китай трябва да започне да купува земеделски продукти още по-бързо. Президентът Си Цзинпин и аз искаме това споразумение да се случи и то най-вероятно ще се случи", увери американският държавен глава.