Кампанията на Тръмп публикува лично изявление на бившия президент след инцидента по-рано днес. Той написа:

"Имаше изстрели в близост до мен, но преди слуховете да започнат да излизат извън контрол, исках първо да чуете това: аз съм в безопасност и съм добре!"

"Нищо няма да ме спре. Никога няма да се предам! Винаги ще ви обичам за това, че ме подкрепяте", заключи Тръмп.

От своя страна местната полиция засили охраната около имението на кандидата за президент.

По данни на местните органи на реда в храстите е намерен автомат АК-47", написа той в социалната мрежа X.

В изявление от Белия дом се казва, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис са били информирани за инцидента и с облекчение са научили, че той е в безопасност.

"Насилието няма място в Америка", заяви Харис в публикация в социалните мрежи.

Вестник "Вашингтон пост" съобщи, че Тръмп е играл голф на игрището, когато е станал инцидентът. Агентите на Сикрет сървис са го отвели в стая за отдих в клуба, пише изданието, като се позовава на двама души, информирани за случилото се.

Изстрелите са произлезли извън линията на оградата на игрището, твърдят източниците. По-рано от кампанията на Тръмп заявиха, че той е в безопасност след изстрелите в близост до него, но не дадоха подробности.

Асошиейтед прес съобщи, че агенти на Сикрет сървис на САЩ са открили огън, след като са видели лице с огнестрелно оръжие в близост до голф клуба на Тръмп, като се позова на двама неназовани източници от правоохранителните органи, добавяйки, че няма данни за пострадали.