Залпов удар на три крилати ракети "Калибр" от подводницата "Велики Новгород" от Средиземно море унищожиха обекти от инфраструктурата на терористи в провинция Деир ез Зор. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на военното министерство на Русия.

По информация на военното министерство, авиогрупата на Русия и постоянно действащото съединение на руския Военноморски флот в Средиземно море продължават да оказват поддръжка на правителствените войски на Сирия при "разгрома на терористичните групировки на територията на провинция Дейр-ез-Зор".

"31 октомври 2017 г. от източната част на акваторията на Средиземно море подводницата "Велики Новгород" нанесе подводен залпов удар с крилати ракети "Калибр" по важни обекти на бунтовниците от ИДИЛ в провинция Дейр ез Зор. В резултат на ракетния удар три крилати ракети унищожиха пункта на управление, който се намира в укрепен район и група от екстремисти и бронетехника, както и голям арсенал от оръжия и боеприпаси на терористите от ИДИЛ близо до селището Абу Кемал в провинция Деир ез Зор", се казва в съобщението на руското военно министерство.

Според данни от обективния контрол е потвърдено поражението на всички назначени цели.

За два месеца от включването в състава на военноморската група в Средиземно море на подводницата "Велики Новгород" е направила четири пуска на крилати ракети "Калибр" по обекти на терористичната групировка на отдалеченост от 350 до 700 км.