Трима израелски полицаи бяха убити в неделя, когато автомобилът им беше обстрелван близо до град Хеброн в окупирания Западен бряг, съобщиха израелски официални лица, цитирани от "Ройтерс".

След нападението в района на кръстовището "Идна Таркумия", силите за сигурност обградиха къща в Хеброн и убиха палестинец, заподозрян в извършването на стрелбата, казаха военните.

Стотици израелски войници извършват набези в Западния бряг от миналата сряда в една от най-големите си акции в района от месеци, която според Израел има за цел да изкорени подкрепяните от Иран ислямистки бойци.

Палестинският Червен полумесец съобщи в неделя, че двама палестински братя са били застреляни от израелските сили в град Кафр Дан, извън Дженин в северната част на Западния бряг, където израелските сили действат от сряда.

Разполагането на армейски и полицейски части на Западния бряг подчерта тежкия натиск, пред който са изправени израелските сили за сигурност, които сега се бият на множество фронтове, с малко признаци за пробив в преговорите за осигуряване на спиране на боевете в Газа.

"Ние се борим на всички фронтове срещу жесток враг, който иска да ни убие всички", каза премиерът Бенямин Нетаняху, говорейки за шестимата израелски заложници, чиито тела бяха извадени от тунел в неделя.

Израелската опозиция призова за стачка след откритите тела на заложници

Израелската опозиция призова за стачка след откритите тела на заложници

Опит да окаже натиск върху правителството да постигне споразумение за освобождаване на останалите заложници

Докато той говореше, израелските войски все още действаха в Дженин, където въоръжените групи "Хамас" и "Ислямски джихад" казаха, че действат техните бойци.

Операцията, която вече е в петия си ден, причини тежки щети на инфраструктурата в града и съседния бежански лагер, гъсто населен град, с множество повредени къщи и сгради и маса улици, разкъсани от бронирани булдозери, търсещи крайпътни бомби.

Най-малко 24 палестинци, повечето обявени от "Хамас" или "Ислямски джихад" за техни членове, са били убити от началото на израелската операция.

Израелските сили са извършили 110 ареста, според асоциацията на палестинските затворници.

Министърът на финансите Безалел Смотрич, твърдолинейният член на израелския кабинет по сигурността, призова за повече действия срещу палестинските бойци на Западния бряг.

"Трябва да направим сега това, което не направихме онази ужасна нощ и да нанесем превантивен удар и да нанесем силен удар върху тероризма", каза той, имайки предвид смъртоносната атака на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври.

"Ангажирани сме с елиминирането на тероризма на всички фронтове", каза той, говорейки от мястото на атаката в неделя.

Последните смъртни случаи увеличават броя на израелците, убити при палестински атаки извън Газа от 7 октомври насам до най-малко 22, като около 20 израелци и чужденци са убити от ракетни атаки от Южен Ливан.

Галант призовава Нетаняху да сключи сделка за връщане на заложниците от Газа

Галант призовава Нетаняху да сключи сделка за връщане на заложниците от Газа

Той предупреди, че времето за постигане на сделка изтича